Стара Загора, "Цар Симеон Велики" 101 0884863345 0889244439 narmag@abv.bg

Кампанията се осъществява със съдействието на:

Новосъздадената винарска изба “Шато Коларово” е разположена сред югозападните склонове на Сакар планина,недалеч от град Харманли и носи името на селото,в което се намира.Капацитета на винарната е 100 тона вино годишно.През първата си година-2009,Шато Коларово произведе 36 тона вино,а през настоящата година избата ще достигне пълният си капацитет на производство.

Винарната притежава 200 декара собствени лозя,които са част от Коларовският лозов масив-един от най-големите и просторни масиви в България. Регионът се характеризира с изключително благотворни слънчеви дни, Средиземноморски бриз, осигуряващ прохладни нощи и оптимален почвен състав. Тези предпоставки създават отлични условия за отглеждане на качествено грозде.

Нашите усилия са съсредоточени върху производството на висококачествени бутикови вина от различни сортове грозде,като акцентираме на великолепното Мерло,с което е известен региона.

Именно с Мерло,реколта 2009,спечелихме златен медал и специалния приз от престижния конкурс Citadelles du Vin 2010,Франция.Тази награда е огромен стимул за нас и високо признание за отличната характеристика на нашите лозя.

На този етап асортимента на избата включва Шардоне, Розе, Сира, Каберне, Мавруд и Мерло..Вината са произведени от собствено грозде,като единствено за Шардонето, след сериозен качествен подбор ,предпочетохме грозде от Поморийския регион.

Оборудването за производство на вино е собственост на винарната и целият технологичен процес от изходна суровина(грозде) до крайният продукт (бутилирано вино),се извършва във самата изба.След обстоен лабораторен и органолептичен анализ,част от произведеното вино се селектира и залага за отлежаване във френски дъбови бъчви.

Шато Коларово е член на Националната Лозаро-Винарска Камара в България и отговаря на всички изискавания по Европейското законодателство.

Концепцията на екипа на винарната е да изрази по най-добрия начин стремежа си към индивидуалност и съвършенство,за да може всеки,който се докосне до нашето вино,да успее да го разбере,да го оцени и най-вече да му се наслади.

Четиризвезден Хотелски комплекс Маунтин лейк със СПА център
е един различен комплекс, в автентичен родопски стил, който сякаш е прегърнат от заобикалящата го уникална природа. Апартаменти и студия, обзаведени с фин и елегантен вкус, гарантират на гостите домашен уют и хармонична атмосфера. Съвременните удобства в апартаментите на хотел Маунтин лейк ги прави идеални за почивка и релакс в Родопите.

 

Помещенията са проектирани и обзаведени така, че да се гарантира максимален комфорт и спокойствие за цялото семейство. Настаняването е възможно в различни по размер и брой на хората апартаменти, така че всички да имат пространство и да се чувстват комфортно. Фамилните апартаменти са удобни и функционални и са идеални за тези, които идват в Родопите със семействата си. Всички помещения имат сателитна телевизия, самостоятелна баня с душ кабина, безжичен свободен интернет, мини бар, телефон, сешоар. Всяка стая е със собствена тераса с пленителни гледки. Вниманието към детайла и невероятната панорама правят Маунтин лейк предпочитано място в района на Смолян и Пампорово. Настройте сетивата си и елате да откриете Родопа планина – по-красива, по-загадъчна, по-магическа. Ние ще ви покажем едно приказно място с най-свежите аромати, гори с необичайно излъчване, най-вълнуващите скали и кристални езера.

________________________________________

Сграда на годината 2010
Маунтийн Лейк, Смолян, местност Лъгът
Маунтийн Лейк се намира в едно от най-красивите кътчета на Родопите – на 1500 м надморска височина, в непосредствена близост до живописните карстови езера.